Naast het algemene spreekuur zijn er spreekuren waar specifieke aandoeningen (multidisciplinair) worden behandeld. Het voordeel van deze spreekuren is dat u in één afspraak alle betrokken behandelaren spreekt.
Handenspreekuur
Hebt u pols- of handletsel door overbelasting, vergroeiing, een aangeboren afwijking of na een ongeval? Of bent u aan uw hand geopereerd? Dan krijgt u begeleiding van een revalidatiearts en een handtherapeut om uw hand en pols weer zo soepel mogelijk te maken. De revalidatiearts en de handtherapeut hebben een wekelijks spreekuur, eens per twee weken schuift ook de handchirurg aan.
Orthopedische-schoenenspreekuur
Hebt u problemen met uw enkels of voeten, dan kunnen (semi) orthopedische schoenen misschien uitkomst bieden. U komt dan op het spreekuur van de orthopedisch schoenmaker die kijkt of hij passende schoenen voor u kan maken.
Orthese spreekuur
Bij gewrichtsklachten, zoals een afwijkende stand of abnormale beweeglijkheid van uw gewrichten of wervelkolom, kan behandeling met een orthese zinvol zijn. Een orthese is een uitwendig hulpmiddel, bijvoorbeeld een korset, spalk of brace. U komt hiervoor op het gezamenlijke spreekuur van de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentenmaker.
Amputatiespreekuur
Hebt u als gevolg van een ongeval of ziekte een beenamputatie ondergaan en komt u in aanmerking voor een prothese, dan komt u op het amputatiespreekuur van de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentenmaker.
Botulinetoxine spreekuur
Hebt u last van spasticiteit (ongewilde spanning van bepaalde spieren) dan kan een behandeling met een injectie met botulinetoxine mogelijk verlichting geven.
Wervelspreekuur
Hebt u één of meerdere wervels gebroken, dan komt u op het gezamenlijke spreekuur van de traumachirurg en de revalidatiearts.
Diabetische-voetenpoli
Bent u een diabetespatiënt met een 'diabetische voet', dan komt u op de Diabetische-voetenpoli. Hier wordt de doorbloeding van uw voet gecontroleerd, wordt gekeken hoe het zit met het gevoel in uw voet en wordt een eventuele wond verzorgd. Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt om te voorkomen dat uw voet steeds slechter doorbloed raakt.
Op de Diabetische-voetenpoli werkt de revalidatiearts samen met een vaatchirurg, een internist, een verpleegkundige van de polikliniek Chirurgie, een diabetesverpleegkundige, een gipsverbandmeester en een orthopedische schoenmaker.