Als je aanhoudende lichamelijke klachten hebt, kan dit veel negatieve gevolgen hebben voor jouw dagelijks functioneren. Zowel op lichamelijk, psychisch als emotioneel vlak. Je bent bijvoorbeeld niet meer in staat om volledig naar school te gaan, hobby’s uit te voeren of mee te doen aan sociale activiteiten.
Dit kan leiden tot gevoelens van moedeloosheid, bezorgdheid en somberheid. Daarnaast kan je conditie afnemen, waardoor de klachten weer erger kunnen worden. Het gevolg kan zijn dat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt.
Soms gaan de klachten vanzelf over. De kans bestaat echter dat de klachten aanhouden en chronisch worden. Om dit te voorkomen kan de huisarts je verwijzen naar dit behandelprogramma.
Intake
Om mee te kunnen doen aan het behandelprogramma, heb je eerst een gesprek met de revalidatiearts. De arts bespreekt met je de klachten, doet eventueel een lichamelijk onderzoek en stelt vast of je in aanmerking komt voor de behandeling. Als de behandeling geschikt voor jou is, bespreken we met je welke zorgverleners we het beste bij jouw behandeling kunnen betrekken. Daarna heb je met alle zorgverleners een intakegesprek.
In overleg met jou en je ouders/verzorgers stellen we vervolgens een behandelplan op.
Het is mogelijk dat je niet in aanmerking komt voor een behandeling op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde, maar een verwijzing krijgt voor een behandeling buiten het ziekenhuis. Natuurlijk gebeurt dit in goed overleg.