Een poliklinische revalidatiebehandeling is bedoeld voor mensen die door lichamelijke problemen in hun activiteiten beperkt worden. In het WZA hebben we een aantal specifieke behandelprogramma’s, bijvoorbeeld:
- Voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel
- Voor volwassenen met handartrose
- Voor volwassenen met chronische pijn- of rugklachten
- Voor volwassenen met MS
- Voor kinderen of jongeren met onverklaarde lichamelijke klachten.
De eerste afspraak bij de afdeling Revalidatie is altijd met de revalidatiearts. De arts bespreekt met u de mogelijke behandeling. En met welke zorgverleners u te maken krijgt.
Doelen
Tijdens de eerste behandelingen bespreekt de zorgverlener met u hoe het behandelplan het beste op uw persoonlijke situatie kan worden afgestemd. Dit gebeurt aan de hand van doelen die u samen vaststelt. De bevindingen worden in het revalidatieteam besproken. Op basis daarvan wordt uw behandelplan vastgesteld.
Aantal behandelingen
Gedurende het vervolg van uw behandeling bespreekt het revalidatieteam regelmatig het verloop van uw behandeling. Lukt het u om uw doelen te bereiken? Samen met u bepalen we wanneer uw behandeling kan worden beëindigd. Hoeveel behandelingen u nodig hebt, hangt af van uw situatie. Per persoon kan dat sterk verschillen.
Kosten
Revalidatiebehandelingen worden vergoed vanuit uw basispakket van de zorgverzekering. U moet wel rekening houden met het verplicht eigen risico (dit is 385 euro in 2025).
Vergoeding taxikosten
Als u niet met eigen vervoer naar het ziekenhuis kunt komen en u wilt gebruikmaken van een taxi, informeer dan bij uw zorgverzekeraar of u de taxikosten vergoed krijgt.