Naar hoofdinhoud Naar footer

Orthopedie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 45
Afdelingsnummer

52

dsc_6229-gesprek-pt-ouder-arts-kleiner

U begint wat moeilijker te lopen, hebt last van uw knie of heup, en uw huisarts denkt dat er sprake is van slijtage. Voor een precieze diagnose en een eventueel kunstgewricht wijst hij u door naar de orthopedisch chirurg. Ook bij andere klachten aan uw steun- en bewegingsstelsel, bijvoorbeeld rugklachten, gewrichtsontstekingen, een botbreuk of gescheurde pezen of banden, kan de orthopedisch chirurg misschien wat voor u betekenen.

Kinderorthopedie

Kinderen met (aangeboren) aandoeningen aan de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden, vragen speciale aandacht. Daarom werken er kinderorthopeden in het WZA. Eén van hen heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in de behandeling van heupafwijkingen (Ganz osteotomie). Ook kinderen die te lang dreigen te worden, kunnen in het WZA terecht. De kinderorthopeed kijkt dan of hij de groei kan remmen door een bijzondere operatie (epifysiodese) aan de groeischijven.

Samenwerking

Bij verschillende behandelingen werkt de orthopedisch chirurg samen met een gipsverbandmeester, een orthopedisch schoenmaker of een instrumentenmaker. Bijvoorbeeld als een brace of laarsbeugels moeten worden aangemeten om uw aandoening of die van uw kind goed te kunnen behandelen.

Nieuwe heup

Krijgt u een nieuwe heup, dan kunt u in het WZA op twee manieren worden geopereerd. Naast de gangbare methode, een operatie via de zijkant van uw been, kan de orthopedisch chirurg u ook via de voorkant opereren (de ASI-methode). Het voordeel van deze methode is dat u sneller revalideert en dus eerder weer naar huis kunt. Of deze nieuwe techniek geschikt voor u is, bepaalt de orthopedisch chirurg in overleg met u.