Stoppen met bloedverdunners
Als u bloedverdunners gebruikt, moet u daar meestal een aantal dagen van tevoren mee stoppen.
- Sintrom (acenocoumarol): 3 dagen van tevoren.
- Marcoumar (fenprocoumon): 5 dagen van tevoren.
- Plavix (clopidogrel): 5 dagen van tevoren.
- DOAC (xarelto of pradaxa): overleg met uw arts, het is afhankelijk van uw nierfunctie en de ingreep.
Ascal en Persantin kunt u gewoon doorgebruiken.
Als u twijfelt of het in uw situatie verstandig is om tijdelijk met bloedverdunners te stoppen, neem dan contact op met de polikliniek Urologie.
Bloed laten prikken
Als u Sintrom of Marcoumar gebruikt, moet u een uur voordat u de ingreep hebt, bloed laten prikken in het laboratorium in het ziekenhuis. Vergeet niet het labformulier mee te nemen!
Kunt u niet komen?
Als u op de afgesproken tijd niet kunt, wilt u dit zo snel doorgeven aan de polikliniek Urologie. In ieder geval 24 uur van tevoren.
Poliklinisch of dagopname?
- Als de besnijdenis poliklinisch wordt gedaan, is dit in een behandelkamer op de polikliniek Urologie. U krijgt dan een plaatselijke verdoving.
- Als de besnijdenis tijdens een dagopname wordt gedaan, is dit op het Dagcentrum. De ingreep vindt plaats onder narcose (verdoving). U hebt van tevoren een afspraak op de poli Anesthesiologie waar de anesthesioloog u onderzoekt. Een operatie onder narcose kan pas doorgaan als de anesthesioloog daarvoor toestemming geeft. Als u vragen hebt over de verdoving dan kunt u die met de anesthesioloog bespreken. Een aantal uren voor de besnijdenis mag u niet eten of drinken. Dit heeft de anesthesioloog aangegeven en dit staat ook in de afsprakenbrief.