Zwangerschapstest vooraf
Als je twijfelt of je zwanger bent, raden we je aan om eerst een zwangerschapstest te doen voordat je met Letrozol begint.
Start behandeling
Als je met je gynaecoloog hebt afgesproken dat je Letrozol gaat gebruiken, sturen we het recept naar de apotheek van het ziekenhuis. Je kunt het medicijn daar ophalen. Wat de juiste dosering is, verschilt per persoon.
- Start Letrozol:
Op dag 3 van je cyclus starten met 1 tablet Letrozol, neem dit 5 dagen achter elkaar.
(Dag 1 van je cyclus is de eerste dag met helderrood bloedverlies, tenzij je altijd alleen maar bruine afscheiding hebt)
- Echoscopische controle:
Tijdens de eerste dagen van de cyclus maak je een afspraak voor een echoscopie. Deze echo is rond dag 10-11 van je cyclus. Als dit in het weekend valt, is de afspraak op vrijdag of maandag.
- Afhankelijk van de groei van het eiblaasje en het aantal eiblaasjes, maken we vervolgafspraken. Wij geven je advies wanneer het een goede tijd is om te vrijen.
Ongeveer 1 week na de eisprong doen we bloedonderzoek om de hoogte van het hormoon progesteron te meten.
- Vervolg:
- Als de echo's en het bloedonderzoek goed zijn, dan krijg je het advies om de Letrozol 6 maanden te gebruiken, zonder echo-controles.
- Als de echo's en/of het bloedonderzoek niet goed is, overleggen we met je om de dosering Letrozol aan te passen.
Wanneer je met Letrozol geen goede eisprong krijgt, adviseren we je een behandeling met hormooninjecties.
Bijwerkingen
Je krijgt van de apotheek bij Letrozol een bijsluiter met alle informatie over eventuele bijwerkingen. Het gaat vaak om bijwerkingen als opvliegers, vermoeidheid, spierpijn of vocht vasthouden.