Naar hoofdinhoud Naar footer

Neurologie

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Afspraak maken? Vragen?
(0592) 32 52 40
Afdelingsnummer

8

wachttijd icoon
Wachttijd

Bekijk hier de wachttijden

2-dsc_3415-zorgverlener-patient-gang-_

Hebt u veel last van hoofdpijn, vergeetachtigheid, dubbelzien, een doof gevoel in uw voeten of een uitstralende pijn in een arm of been? Het zijn klachten die kunnen wijzen op een neurologische aandoening. Uw huisarts stuurt u hiervoor door naar de neuroloog, de specialist die zich bezighoudt met het zenuwstelsel en de spieren. Neurologische aandoeningen zijn bijvoorbeeld epilepsie, een beroerte, de ziekte van Parkinson en dementie. Ook voor een rughernia en het carpale tunnelsyndroom kunt u terecht bij de neuroloog.

Als u geopereerd moet worden vanwege een neurologische aandoening, verwijst de neuroloog u naar de neurochirurg.

Speciale spreekuren

Er zijn speciale spreekuren voor: geheugenproblemen, hoofdpijn, een hernia, het carpale tunnelsyndroom en de ziekte van Parkinson.

TIA Service

Als u (denkt dat u) een TIA hebt gehad, neem dan altijd contact op met uw huisarts. Deze zal u doorverwijzen naar de TIA Service van het WZA. Een TIA is een tijdelijke stoornis in de bloedtoevoer naar de hersenen en kan een voorbode zijn van een beroerte. Na allerlei onderzoek stelt de neuroloog een diagnose en doet een voorstel voor eventuele  behandeling.

Stroke Service Assen

Als u een beroerte hebt gehad, komt u via de Spoedeisende Hulp op de Brain Care Unit (’Brain’ is de Engelse naam voor hersenen, ’Care’ betekent zorg en 'Unit' betekent afdeling), een onderdeel van de afdeling Neurologie. Daar blijft u 48 uur, waarna het afhangt van uw klachten welke zorg u verder nodig hebt. Voor een zo goed mogelijke begeleiding tijdens uw ziekte is er een samenwerkingsverband van het WZA met Icare (Thuiszorg), Verpleeghuis Anholt (INN) en appartementencomplex de Vijverhof (Zorggroep Drenthe) onder de naam Stroke Service Assen.

Klinische neurofysiologie

Om een diagnose te kunnen stellen is vaak neurofysiologisch onderzoek nodig. Dat gebeurt op de afdeling Klinische neurofysiologie. Voorbeelden van neurofysiologische onderzoeken zijn een EEG (een hersenfilmpje), een EMG (een zenuwgeleidingsonderzoek) en een duplexonderzoek (echo-onderzoek van de halsslagaders).

 

Onderzoek en behandeling