Gipsverbandmeesters

  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 52 10

  • Afdelingsnummer: 51
Gipsverbandmeesters

Hebt u iets gebroken, een spier gescheurd, peesletsel of last van een ernstige verstuiking, dan is een operatie niet altijd nodig. Vaak is dit goed te behandelen met een gipsverband. U komt daarvoor bij de gipsverbandmeesters. Op de gipskamer behandelen zij patiënten met letsel aan het steun- en bewegingsapparaat.

Behandeling

Komt u met letsel binnen op de Spoedeisende Hulp, dan krijgt u daar een eerste behandeling. Bij een breuk betekent dit bijvoorbeeld dat u een spalk krijgt. Na ongeveer een week volgt altijd een afspraak met de gipsverbandmeester die u verder behandelt en kijkt wat in uw situatie nodig is. De ene keer betekent dit dat u een gipsverband krijgt, in een ander geval is een brace, bandage of tape het juiste hulpmiddel. Indien nodig overlegt de gipsverbandmeester daarover met de chirurg.

Gips en andere behandelingen

Bepaalde lichamelijke aandoeningen zijn ook goed te behandelen met een gipsverband of een ander hulpmiddel. U kunt daarbij denken aan voetwonden bij diabetes of aan een heupafwijking bij een kind. Uw specialist verwijst u in die gevallen door naar de gipsverbandmeesters. Zij behandelen u met een gipsverband of meten bijvoorbeeld een spreidbroekje aan bij een kind. 

Soms moet u eerst geopereerd worden vóór de gipsverbandmeester u kan behandelen.

De gipsverbandmeesters werken nauw samen met onder andere de chirurgen, radiologen, spoedeisendehulpartsen, orthopeden en orthopedisch instrumentenmakers.