Geheugenpoli

  • Openingstijden

    Maandag t/m vrijdag van 8.30 t/m 16.30 uur

  • Afspraak maken? Vragen?

    (0592) 32 52 40.

  • Afdelingsnummer: 8
Geheugenpoli

Een bezoek aan de Geheugenpoli

Op de Geheugen­poli kunt u terecht als u problemen hebt met uw geheugen. Vergeetachtigheid kan passen bij het normale ouder worden, maar kan ook andere oorzaken hebben. Vaak wordt gedacht dat geheugenproblemen te maken hebben met dementie, maar dat is niet altijd zo. Een minder goed geheugen kan ook het gevolg zijn van bijvoorbeeld een depressie, het gebruik van bepaalde medicijnen of een burn-out. 

Als de oorzaak bekend is, kan er gestart worden met de juiste hulp en begeleiding voor u en uw naasten. Met als doel dat u zo goed en zelfstandig mogelijk uw leven kunt blijven leiden.

Wat voor onderzoek?

Bij de Geheugenpoli zijn verschillende behandelaars betrokken: een geriater, een neuroloog, een neuropsycholoog, een toegepast psycholoog en een verpleegkundige.

Een eerste bezoek aan de Geheugenpoli bestaat in ieder geval uit:

  • een gesprek met een geriater of neuroloog
  • een lichamelijk onderzoek

Soms worden er bij een eerste afspraak ook andere onderzoeken gedaan: een bloedonderzoek, een hersenscan of een uitgebreid geheugenonderzoek. 

De neuroloog en de geriater bekijken welke onderzoeken het beste bij u passen. Dit doen zij aan de hand van de verwijzing die u van uw huisarts of een andere arts hebt gekregen voor de Geheugenpoli.

In de uitnodigingsbrief van de Geheugenpoli leest u welke onderzoeken er voor u zijn gepland.

De uitslag

Het hangt af van de uitkomsten van uw eerste bezoek aan de Geheugenpoli welke vervolgafspraken er nodig zijn.

Als u alle onderzoeken hebt gehad, bespreken we met u wat de oorzaak is van uw geheugenproblemen en wat u eraan kunt doen. 

Goed om te weten als u een afspraak hebt

  • Het is belangrijk om niet alleen te komen naar uw afspraken op de Geheugenpoli, maar iemand mee te nemen die u goed kent. 
  • Als u medicijnen gebruikt, neem dan een overzicht mee van alle medicijnen. Dit geldt ook voor de medicijnen die u zelf bij de apotheek of drogist hebt gekocht. 
  • Als u een leesbril of een gehoorapparaat hebt, vergeet dan niet om die mee te nemen. Deze hebt u namelijk nodig tijdens het onderzoek.
  • Trek makkelijke kleren aan. Dat is handig, omdat we u vragen bij het lichamelijk onderzoek uw bovenkleren uit te doen.
  • Als u diabetes hebt, is het verstandig om een tussendoortje bij u te hebben.
  • Bedenk van tevoren welke vragen u hebt en wat u wilt vertellen. Het kan handig zijn om een lijstje te maken. Of om een paar dagen een dagboekje bij te houden. 

Hoe kunt u ons bereiken?

Vragen over uw afspraak?

Als u vragen hebt over uw afspraak op de Geheugenpoli, kunt u bellen naar de polikliniek Neurologie/Geriatrie. De polikliniek is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur op telefoonnummer (0592) 32 52 40, 

Andere vragen? 

Hebt u vragen over de uitslag van de onderzoeken, hulp die u kunt krijgen of bijvoorbeeld over uw medicijngebruik? Dan kunt u bellen met een verpleegkundige van de Geheugenpoli. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur via telefoonnummer (0592) 32 52 40.

 

neuro14 - februari 2021