Bij een laserbehandeling wordt de huid bestraald met een bundel licht van een bepaalde golflengte. Het licht wordt opgenomen door het pigment. Het pigment in de haren geleidt het licht en de warmte die daarbij vrijkomt naar de haarzakjes. De cellen van de haarzakjes gaan daardoor kapot of raken beschadigd. De meeste haren komen daarna niet terug en de haren die toch terugkomen zijn dunner en lichter van kleur.
Ontharen kan worden gedaan met een flitslamp of met laserlicht. Licht uit een flitslamp lijkt op laserlicht maar heeft een breder golflengtebereik. In de Huidlaserkliniek WZA hebben we zowel een flitslamp als een Soprano Ice Platinum laser. Meestal wordt bij ontharen voor de laser gekozen, omdat bij dit apparaat zonder risico een maximale hoeveelheid licht kan worden gebruikt. Het effect is daardoor optimaal en er zullen minder behandelingen nodig zijn.
Is een laserbehandeling gevaarlijk?
Een laserbehandeling is beslist niet gevaarlijk. Laserlicht werkt oppervlakkig in de huid, ter hoogte van de haarwortel. Een laserbehandeling zal dus geen invloed hebben op andere organen dan de huid.
Laserlicht kan wel schadelijk zijn voor de ogen. Uit voorzorg draagt iedereen in de laserkamer van de Huidlaserkliniek WZA een beschermende bril.