Naar hoofdinhoud Naar footer

PGO - Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website waarmee u gegevens over uw gezondheid op 1 plek kunt verzamelen. Zo kan een PGO een completer overzicht van behandelingen, labuitslagen, medicijngebruik en inentingen geven. Dit kan prettig zijn wanneer u bijvoorbeeld de informatie van uw arts aan uw fysiotherapeut wilt laten zien. Ook kunt u in een PGO zelf gezondheidsgegevens toevoegen, zoals uw bloeddruk of gewicht. Zo krijgt u meer grip op uw gezondheid. 

Hoe werkt het?

Uw medische gegevens staan verspreid in de computers (dossiers) bij verschillende zorgverleners. Bijvoorbeeld bij uw huisarts, het ziekenhuis en uw therapeut. Met een PGO haalt u gratis een kopie op van uw medische gegevens. Dit zijn kleine stukjes medische informatie, bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een uitslag van het ziekenhuis of een brief van een therapeut.

In ontwikkeling

PGO’s zijn nieuw en nog in ontwikkeling. Nog niet iedere zorgverlener doet mee. Maar wel steeds meer! Op dit moment is bijna elke huisarts in Nederland aangesloten. En vanaf oktober 2023 is ook het WZA, net als de andere ziekenhuizen in het Noorden aangesloten.
Ontdek nu wat er al kan op PGO.nl.

Hoe kiest u een PGO?

Een PGO is een hulpmiddel voor iedereen die zelf zijn gezondheid in de gaten wil houden. Met een PGO staan steeds meer gegevens over uw gezondheid op 1 plek. Er zijn verschillende PGO’s waaruit u kunt kiezen. Elk PGO is anders. Welk PGO u kiest hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Het verschil zit bijvoorbeeld in welke zelfmeet apps of slimme horloges u eraan kunt koppelen. 

Veilig uitwisselen             

Natuurlijk moet het uitwisselen van gegevens veilig. Daarvoor is het MedMij label ontwikkeld. PGO’s en zorgverleners met dit label houden zich aan de regels voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. Daarnaast hebt u ook altijd uw DigiD nodig.

Hebt u hulp nodig?

Vindt u het lastig om aan de slag te gaan met een PGO? Volg dan de gratis cursus DigiVitaler. Dit zijn 2 lessen en een vragenuurtje. De cursus wordt in afstemming met het WZA, door medewerkers van de bibliotheek in De Nieuw Kolk (DNK) gegeven.
U kunt bij DNK ook terecht met vragen over hoe u een DigiD kunt aanvragen. Bel voor meer informatie gerust met een medewerker van DNK: 088 - 012 88 88.