Naar hoofdinhoud Naar footer

Hans Mulder vertrekt als bestuurder bij het WZA

Bestuurslid Hans Mulder heeft aangekondigd het Wilhelmina Ziekenhuis Assen te verlaten. Hij wordt bestuurder bij Dokter Drenthe, een regio-organisatie voor huisartsen. Hij volgt daarmee zijn ambitie om in samenwerking met anderen de zorg zo te veranderen dat deze beschikbaar en toegankelijk blijft voor de inwoners van Drenthe.  

Hans Mulder heeft maar liefst 26 jaar in het WZA gewerkt, waarvan 4 jaar als bestuurder. Hans: “Ik kijk met veel plezier terug op mijn lange loopbaan bij het WZA. Het vertrek valt mij zwaar en ik heb dan ook goed nagedacht of ik deze fijne werkplek zou verlaten. Tegelijkertijd voelt het ook goed om een nieuwe stap te zetten.” Hans is van mening dat de zorg moet veranderen om deze ook in de toekomst beschikbaar en toegankelijk te houden. “Met de overstap naar Dokter Drenthe volg ik mijn ambitie om verschil te willen maken bij het anders inrichten van de zorg in de eerste lijn”.   

Transformeren van zorg  

Ook ziekenhuizen zijn volgens Hans een belangrijke speler in het veranderen van zorg. Hans: “De samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuizen is daarbij cruciaal. Ik neem de kennis die ik de afgelopen 26 jaar heb opgedaan bij het WZA mee naar Dokter Drenthe. Hoewel ik me ook bij het WZA bezig heb gehouden met veranderingen, kan ik me daar bij Dokter Drenthe nog meer op focussen. Ik kijk ernaar uit om dat pad verder te gaan bewandelen.”  

Reactie Raad van Toezicht 

De Raad van Toezicht is Hans erkentelijk voor zijn inzet voor het WZA. Paulien Geerdink, voorzitter van de Raad van Toezicht: ”Na een dienstverband van 26 jaar bij het WZA, waarvan 4 jaar als bestuurder, respecteren wij uiteraard zijn keuze. We zijn Hans zeer dankbaar voor zijn leiderschap en energieke inzet in al die jaren en wensen hem alle goeds”.  

Hans Mulder blijft tot 1 december bestuurder. De Raad van Toezicht gaat de komende weken in gesprek met lid raad van bestuur Erwin van Santen en interne belanghebbenden hoe de toekomstige invulling van de raad van bestuur kan worden vormgegeven.